Dan ineens zijn alle 1000 boeken binnen 2 maanden uitverkocht. Vooral de laatste week gaat het ineens snel omdat zorg-organisaties het boek bestellen voor hun medewerkers en er ook vraag komt vanuit opleidingen. Anke wordt ook steeds meer gevraagd voor haar lezingen en gemeenten beginnen in te zien dat de door hun gekozen route niet leidt tot een transformatie, maar juist een verkramping waardoor niet wordt bereikt wat we met elkaar willen. Het boek geeft antwoord op de vraag die gemeenten bijna niet hardop uit durven spreken: We zijn zo hard aan het werk, dus waarom werkt het niet?

In januari komt het eerste ‘zwerfboek’ weer thuis (de rest van de 10 zwerfboeken zwerven rustig voort) Het boek staat vol aantekening in de kantlijn. Heerlijk om te ervaren dat het boek zo intensief en zorgvuldig is gelezen en mensen dingen herkennen, inzichten krijgen en ermee aan de slag gaan in de praktijk.

Niet alleen in het sociaal domein, maar ook in het onderwijs, de democratie en zelfs in de bouw wordt het boek toegepast. Binnen Cobouw wordt er zelfs een blog geschreven over toepassen van de Nieuwe Route ingrediƫnten.

Vanaf half maart zijn de boeken weer aanwezig in het centraal boekhuis en op de eerste dag zijn er al weer 100 verkocht. Een mooi begin van 2017- op naar de transformatie in het sociaal domein en daarbuiten.